Crikvenica (Horvátország)

2011.08.08. 20:20

Mi itt nyaraltunk és elég nehéz volt megtalálni, hogy milyen látnivalók vannak a környéken. Szóval lesz pár cikk a Kvarner-öböl nevezetességeiről Crikvenicával kezdve.


Crikvenica nagyobb térképen való megjelenítése

Crikvenica leghíresebb nevezetessége a Pálosrendi Kolostor, csak pár száz méterre található a város központjától.

Van egy szép templom is amit érdemes megnézni, ez is viszonylag a városközpontban van. A térképen ezt is megjelöltem.

A város melletti hegyen található egy várrom, amit szintén megjelöltem, bár mi nem voltunk ott, de elvileg van jelzett turistaút, ami felvisz oda.

Crikvenica egyik külterületén található egy Kotor, ami egy ásatási hely, romokkal, de ezt sem sikerült megtalálni, ezt nem is jelöltem be a térképen.

Amit nem szabad kihagyni, az az akvárium. Nem valami hatalmas, de nagyon érdekes és szép halak vannak benne, köztük olyanok is, ami az ottani tengerekben élnek. A legtöbb halnak még magyarul is ki van írva a neve. Az én kedvencem a cápa volt, ami nem volt hatalmas, csak 50-60 cm hosszú.

Ha valakire rájön az adrenalin hiány, akkor sincs probléma, van egy kalandpark Crikvenicában (szintén megjelölve a térképen), ahol lehett paintballozni és drótkötélpályázni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kirandulj.blog.hu/api/trackback/id/tr423134926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása